Skip to main content

70 jaar Plooijer. Zeven decennia van innovatie en kwaliteit

Plooijer Zaandam B.V. viert dit jaar haar platina jubileum. Sinds de oprichting op 7 april 1954, heeft Plooijer zich zeven decennia lang ontwikkeld tot een van de grootste spelers in de Nederlandse markt op het gebied van toegangstechnologieën. In deze blog werpen we een korte blik op onze geschiedenis en spreken we onze wens uit voor de toekomst.

Terug in de tijd: het begin van Plooijer

Op 7 april 1954 – precies 63 dagen nadat Jeen van den Berg de tiende Elfstedentocht won en Nederland haar eerste snelweg opende – werd Plooijer geboren. Terwijl in Amerika de eerste transistorradio op de markt kwam, begon Plooijer haar eigen verhaal van voortdurende innovatie en ontwikkeling.

Gevierd met trots: 70 jaar vakmanschap

Zonder onze mensen waren we nooit zover gekomen. De hoge kwaliteit van onze producten, dat is wat ons onderscheidt en dat hebben we te danken aan de expertise en het harde werk van ons team. We zijn ongelooflijk trots op wat we samen elke dag opnieuw bereiken. Hard werken belonen we graag bij Plooijer. Daarom zijn we afgelopen april in onze thuishaven Zaandam bij elkaar gekomen met onze medewerkers om hierbij stil te staan. Het was een prachtige gelegenheid om met z’n allen te vieren hoe ver we zijn gekomen en iedereen te bedanken voor hun onmisbare bijdrage aan ons succes.

Innovatie, veiligheid en duurzaamheid als hart van onze bedrijfsvoering

Met alleen hard werken kom je er niet, daar is ook een heldere visie voor nodig. Innovatie, veiligheid en duurzaamheid zijn de pilaren waarop Plooijer rust. Kernwaarden die de sleutel zijn voor onze langdurige relaties met trouwe klanten en voor onze vooraanstaande plek in de markt. Onze producten – die voor 93 procent uit gerecycled staal bestaan en volledig recyclebaar zijn – laten zien hoeveel waarde we hechten aan duurzame ontwikkeling. Onze platte organisatiestructuur en de korte communicatielijnen binnen het bedrijf dragen bij aan een hechte en familiale bedrijfscultuur waar, ook na 70 jaar, iedereen zich snel thuis voelt.

Klaar voor de toekomst

Zo’n lange historie is prachtig, maar we blikken ook graag vooruit. Onze ambities zijn onverminderd groot en we kijken uit naar nog meer mooie mijlpalen. Ons doel is om te blijven innoveren en groeien in de komende jaren. Op naar ons diamanten jubileum!

Maak deel uit van ons verhaal

Ben je geïnteresseerd in hoe Plooijer jouw projecten kan ondersteunen met hoogwaardige, duurzame en veilige toegangstechnologieën? Neem contact op om een keer te sparren met een van onze specialisten. Zin in een leuke baan bij een ambitieus bedrijf? Check onze vacatures. Wil je op de hoogte blijven van onze mooie projecten en innovatieve oplossingen? Volg dan onze LinkedIn-pagina.